Nieuws

Wormuth vertrekt bij Heracles: 'Ik vraag mezelf af of ik nog een stap kan maken'

Wormuth vertrekt bij Heracles: 'Ik vraag mezelf af of ik nog een stap kan maken'

03-01-2022 12:37

Frank Wormuth verlaat Heracles Almelo na dit seizoen. De Duitse oefenmeester acht zichzelf rijp voor de volgende stap in zijn loopbaan.

Op de clubsite van de Almeloërs maakt hij zijn aanstaande vertrek bekend. Wormuth is bij Heracles bezig aan zijn derde seizoen als trainer, alvorens hij werd opgepikt bij de DFB, waar hij trainers opleidde. "Elk verhaal heeft een oorsprong. Ik moet hierbij terugdenken aan mijn tijd bij de DFB. Toen zat ik ook in een soortgelijke situatie. Ik stelde mezelf de vraag of ik dit tot het einde van mijn carrière zou willen blijven doen. Dat wilde ik niet, er moest weer iets veranderen. Toen ontstond de kans om bij Heracles Almelo aan de slag te gaan. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb", verklaart Wormuth.

De 61-jarige coach stelt dat hij veel geleerd heeft bij Heracles, maar dat hij wil kijken wat er nog voor hem in het vat zit. "Nu ben ik opnieuw op het punt en de leeftijd terechtgekomen dat ik mezelf weer afvraag of ik nog een stap kan maken. Ik zie mezelf als entwickler. Ik ontwikkel samen met de staf voetbalspelers, mensen, maar ook mijzelf. Omdat mijn contract afloopt, heb ik tijdens de feestdagen goed nagedacht over mijn keuze. Die was moeilijk, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan, dus sla ik een andere weg in."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!