NEC geeft het weg: FC Utrecht knokt zich naar een punt in Nijmegen

12-03-2023 14:10 Laatste update: 14:15

NEC en FC Utrecht hebben zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld. De Nijmegenaren kwamen in eigen huis op 2-0 voorsprong, maar gaven het in een kort tijdsbestek uit handen tegen de Domstedelingen.

NEC begon sterk aan het thuisduel en was in de eerste helft veruit de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Rogier Meijer voetbalde een aantal goede kansen bij elkaar en kwam na een half uur spelen dan ook meer dan terecht op voorsprong. Landry Dimata kon van dichtbij binnentikken na uitstekend voorbereidend werk van Oussama Tannane: 1-0.

In het tweede bedrijf kwam NEC al vroeg op 2-0. Dimata kreeg van Magnus Mattsson de bal op een presenteerblaadje en kon voor open goal de 2-0 binnenwerken. De zege leek een zekerheidje voor de thuisploeg, maar niets bleek minder waar. Bas Dost tekende na een uur spelen de 2-1 aan en vier minuten later trok Othmane Boussaid de stand gelijk: 2-2. NEC probeerde nog een winnende treffer te forceren, maar er werd niet meer gescoord in Nijmegen.