Nieuws

Klopp neemt het op voor Lineker: 'Begrijp niet dat iemand dit niet kan zeggen'

Klopp neemt het op voor Lineker: 'Begrijp niet dat iemand dit niet kan zeggen'

12-03-2023 09:23

Jürgen Klopp heeft het opgenomen voor Gary Lineker. De voormalig prof raakte in opspraak na zijn kritiek op het Britse asielbeleid en werd daarvoor op het matje geroepen door zijn werkgever, de BBC.

Lineker vergeleek het Britse asielbeleid met nazi-Duitsland en mocht daardoor van zijn werkgeven het programma Match of the Day niet presenteren. Wat volgde was een heuse rel. Mede-analisten besloten het programma te boycotten waardoor Match of the day uiteindelijk zonder presentator, analisten en commentaar werd uitgezonden.

Klopp gaf op de persconferentie na het verlies tegen Bournemouth FC aan dat hij niets begrijpt van de ontstane commotie. "Hoe ik het begrijp, kan ik niet inzien wat de reden is dat je aan iemand vraagt om dit niet te zeggen", begint Klopp. "Misschien is het de taal dat ik het niet begrijp, maar dit is de wereld waarin we leven. Iedereen maakt zich druk om alles op de juiste manier te moeten zeggen. Als je dat niet doet creëer je een shitstorm. Dat hadden wij niet toen we jong waren. Het is een lastige wereld."

Volgens Klopp geeft Lineker enkel zijn mening en hoort hij de mogelijkheid te hebben om die te delen. "Wat ik vooral niet begrijp is wat iedereen zegt op Twitter. Als iemand om je mening vraagt, dan kan je je mening geven, maar ik snap de ophef op social media niet. Ik ben er wellicht ook te oud voor. Maar buiten dat, hoe ik het zie is er geen reden om hem er zo voor te straffen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!