Transfernieuws

Brands geeft opheldering: 'Konden geen 15, maar 10 miljoen euro voor hem krijgen'

Brands geeft opheldering: 'Konden geen 15, maar 10 miljoen euro voor hem krijgen'

11-03-2023 23:45

Marcel Brands is ingegaan op de geklapte transferonderhandelingen over Johan Bakayoko van PSV naar Paris Saint-Germain. De algemeen directeur laat weten dat het bod van de Parijzenaren lager was dan men aannam.

In januari kon de negentienjarige Belg de overstap maken naar de Franse topclub, maar het PSV-bestuur besloot voor een transfer te gaan liggen. Diverse media, waaronder het Eindhovens Dagblad en Voetbal International berichtten over een bod van vijftien miljoen euro.

Brands geeft aan dat de vork anders in de steel zit. "Voor Bakayoko konden we geen vijftien miljoen euro krijgen, maar wel tien", zegt hij bij The Friday Move op BNR. "Dit past niet alleen in onze visie omdat hij nog vol in ontwikkeling is, maar ook omdat hij pas negentien jaar is, één geweldig jaar in de Keuken Kampioen Divisie heeft gehad en zich nu in het eerste elftal ontwikkelt."

Volgens de algemeen directeur was een de tijd voor een transfer simpelweg nog niet rijp. "Het was wel even lastig voor hem. Het is niet zomaar een club, het is Paris Saint-Germain. Maar, inmiddels hebben wij zijn contract verlengd en ik denk dat dit een goede zaak is." Onlangs verlengde Bakayoko zijn contract tot medio 2026 in Eindhoven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!