Rondje buitenland: Lazio beleeft slechte generale, Antwerp klimt op ranglijst

11-03-2023 23:10

SS Lazio kan terugkijken op een matige generale in aanloop naar de Conference League-return tegen AZ. De Romeinen wonnen niet van Bologna, waar het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel een eenvoudige overwinning boekte op laagvlieger Seraing.

SS Lazio - Bologna: 0-0

Lazio heeft verzuimd de tweede plek weer over te nemen van Internazionale. Na de pijnlijke 1-2 nederlaag in eigen huis tegen AZ wist de formatie van Mauricio Sarri niet te winnen van Bologna, waar Joshua Zirkzee nog als invaller binnen de lijnen kwam: 0-0.

Royal Antwerp FC - Seraing

Even leek een monsterscore in de maak toen de nummer laatst van de Belgische competitie al na elf minuten met tien man kwam te staan nadat Daniel Opare de doorgebroken Vincent Janssen tegen de grond had gewerkt. Na negentien minuten stond immers een riante 2-0 voorsprong op het bord dankzij treffers van achtereenvolgens Jurgen Ekkelenkamp en Janssen.

Ondanks legio kansen in de tweede helft voor de ploeg van Mark van Bommel werd de voorsprong niet verder uitgebreid. Desondanks klimt Royal Antwerp FC dankzij de overwinning naar de tweede plek op de ranglijst. Het gat met koploper RC Genk blijft met zeven punten groot.