PSG kruipt door het oog van de naald tegen Bizot dankzij late goal van Mbappé

11-03-2023 22:57 Laatste update: 23:58

Paris Saint-Germain heeft met hangen en wurgen drie punten overgehouden aan het bezoek aan Stade Brest. De geplaagde Ligue 1-koploper speelde allerminst een grootse wedstrijd, maar mocht dankzij een doelpunt van Kylian Mbappé in extremis een overwinning bijschrijven.

Midweeks spatte de Champions League-droom van Paris Saint-Germain wéér uiteen. Bayern München bleek in de return van de achtste finale, ook na de eerdere 0-1 overwinning in Parijs, veel te sterk: 2-0. Daardoor moest het vizier op de Ligue 1. Op papier leek de nummer vijftien van de ranglijst de ideale tegenstander om het zelfvertrouwen weer wat op te krikken. Toch had PSG de helpende hand van Nederlander Marco Bizot nodig had.

De Brest-doelman verwerkte een onschuldig schot van Mbappé allesbehalve overtuigend in de 36ste minuut, waarna Carlos Soler eenvoudig de openingstreffer tegen de touwen kon schieten. Zeven minuten later lag de gelijkmaker alweer in het net. Franck Honora liet alles en iedereen zijn hielen zien en werkte de bal overtuigend langs Gianluigi Donnarumma.

In de tweede helft leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Mbappé kwam vlak voor tijd goed weg met een gele kaart. Een natrappende beweging van de superster werd slechts bestraft met geel. Die beslissing bleek cruciaal, want in de negentigste minuut werd Mbappé gelanceerd door de verder onzichtbare Lionel Messi.

De steekpass bekroonde de Fransman tot doelpunt: hij omspeelde Bizot en schoof beheerst binnen: 1-2. Daarmee verschafte hij de onder druk staande Christophe Galtier weer wat lucht. Messi mocht op zijn beurt zijn driehonderdste assist uit zijn carrière bijschrijven. Brest is de nummer vijftien van Frankrijk. PSG gaat riant aan kop in Frankrijk: de voorsprong op nummer twee Olympique Marseille bedraagt elf punten.