Opinie

Van Basten stomverbaasd: 'Dit geloof je toch niet, het is gewoon acht tegen één'

Van Basten stomverbaasd: 'Dit geloof je toch niet, het is gewoon acht tegen één'

11-03-2023 21:11 Laatste update: 23:54

Marco van Basten kon zijn ogen niet geloven bij het werelddoelpunt dat Kvicha Kvaratskhelia maakte tegen Atalanta Bergamo. Volgens San Marco viel de verdediging van de bezoekers echter wel het nodige aan te rekenen.

Aangespeeld door Victor Osimhen begon Kvaratskhelia aan een dribbel net buiten de zestien. Vervolgens stuurde de Georgiër de ene na de andere verdediger het bos in met schijnbewegingen. "De goal was zo grappig", zegt Van Basten bij Ziggo Sport. "Als je een foto maakt dan zie je acht mensen van de tegenpartij!"

Toch viel de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar op dat op één speler na de overige zeven spelers vooral toekeken zonder iets te doen. "In principe passeert hij in zijn actie maar één man", meent Van Basten. "Maar er staan er gewoon acht... Het is een fantastische goal. Hij is lichtvoetig en kan makkelijk van links naar rechts en beweegt snel. Hij heeft de vrijheid, de klasse en het gevoel om te weten waar en wanneer hij het moet doen."

Kvartskhelia, voor aanvang van het duel nog bekroond tot Speler van de Maand in de Serie A, blijft ook maar indruk maken op Van Basten. "Als je het ziet... Acht tegen één. Je kan gewoon niet geloven dat dit waar is", aldus de oud-topspits.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!