Nieuws

Geweldig nieuws voor Eriksen: 'Hij kán spelen, wil spelen en gaat weer spelen'

Geweldig nieuws voor Eriksen: 'Hij kán spelen, wil spelen en gaat weer spelen'

02-01-2022 21:24

Christian Eriksen is hard op weg om op korte termijn weer fulltime profvoetballer te zijn, meldt zijn zaakwaarnemer en vertrouwenspersoon Martin Schoots. De Deen is conditioneel in uitstekende vorm en klaar om terug te keren in een topcompetitie. 

Tijdens het EK zakte Eriksen in elkaar. Na een revalidatie van een halfjaar en de plaatsing van een minuscuul icd-kastje - die onder andere Daley Blind ook heeft - kan de Deen terugkeren in het topvoetbal. Bij Internazionale kan dat alleen niet, omdat Italië het enige land is waar een sporter niet met een desbetreffend kastje mag voetballen. Het vertrek van Eriksen bij Inter lag dan ook voor de hand. "Dat had niets met de persoonlijke omstandigheden van Christian te maken", legt Schoots uit in gesprek met De Telegraaf. "Dit zijn wetten die al decennia lang bestaan en voor iedereen gelden."

De creatieve middenvelder is desondanks nog lang niet klaar met zijn actieve carrière. Volgens Schoots brandt het vuur in Eriksen als nooit tevoren. "Christian kán weer spelen, wil weer spelen en gaat weer spelen", aldus Schoots, die meldt dat zijn cliënt in 'topconditie' verkeert. Voor een terugkeer naar Denemarken is het volgens de zaakwaarnemer nog te vroeg. Een club in Engeland, Duitsland, Spanje of Frankrijk ligt het meest voor de hand. Naar verluidt ziet Eriksen geen enkele reden om bij een club op een tweede niveau te acteren.

Momenteel houdt Eriksen zijn conditie op peil bij het Zwitserse FC Chiasso, al is dat enkel uit geografisch oogpunt. In Italië mag de Deen ook niet trainen en Chiasso ligt tien minuten over de grens, waardoor het voor Eriksen een halfuur rijden is. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!