Degradatiezorgen nemen toe bij Excelsior na harde dreun op bezoek bij Emmen

11-03-2023 18:25 Laatste update: 23:47

FC Emmen-spits Ole Romeny heeft met twee treffers hoogstpersoonlijk het vonnis geveld over Excelsior: 2-0. Dankzij de dubbelslag van de aanvaller klimt de ploeg van Dick Lukkien naar de vijftiende plek op de ranglijst, waar de Kralingers zakken naar de gevreesde zestiende positie.

Het eerste bedrijf leverde nog geen doelpunten op, maar in de tweede helft was het wél raak voor de thuisploeg. Het was Romeny die een vrije trap van Mark Diemers met zijn hoofd verlengde en daarmee Emmen op 1-0 zette. De VAR bekeek nog even of er geen sprake van buitenspel was, maar dat bleek niet het geval.

Acht minuten later, in de 71ste minuut, was het opnieuw raak voor Romeny. Stijn van Gassel kon eerst nog reddend optreden, maar moest zijn meerdere erkennen in de rebound van de spits.

Dankzij de zege aan De Oude Meerdijk is FC Emmen de nieuwe nummer vijftien van de ranglijst met 21 punten. Excelsior zakt naar de zestiende plaats en staat nu op 20 punten uit 25 wedstrijden.

Het Twitteraccount van de Rotterdammers rept van een 'dramatische nederlaag'. Het is voor de vijfde keer op rij dat Marinus Dijkhuizen met Excelsior verliest in de Eredivisie.