Nieuws

Geen twijfels over Oranje-keuze bij verdediger: Niemand moet zich zorgen maken

Geen twijfels over Oranje-keuze bij verdediger: "Niemand moet zich zorgen maken"

11-03-2023 18:13 Laatste update: 23:47

Jeremie Frimpong staat achter zijn keuze om voor Nederland uit te komen. De rechtsback met Ghanese roots wacht nog altijd op zijn eerste A-interland voor Oranje en hoopt dat die er onder Ronald Koeman van gaat komen.

Naast de Nederlandse nationaliteit kan de Bayer Leverkusen-verdediger ook uitkomen voor het land van zijn ouders, Ghana. Alhoewel Frimpong mee was naar het WK in Qatar, kwam hij geen minuut in actie. "Niemand hoeft zich zorgen te maken", neemt de wingback de twijfels over zijn toekomst weg in gesprek met ELF Voetbal.

"Ik ben in Nederland geboren. Nederland is mijn land. Ik heb nooit getwijfeld over mijn keuze. Van Engeland heb ik nooit iets gehoord en Ghana kwam pas toen ik voor de eerste keer werd opgenomen in de voorselectie van Oranje. De KNVB was er vroeg bij." Mogelijk maakt Frimpong, onder Louis van Gaal tweede keus achter de onomstreden Denzel Dumfries, zijn debuut tegen Frankrijk.

Op 24 maart begint Koeman aan zijn tweede Oranje-periode tegen de vice-wereldkampioen. Dumfries is dan niet van de partij wegens de rode kaart die hij kreeg in de kwartfinale tegen Argentinië op het voorbije WK. "Ik zal hard moeten werken om opnieuw erbij te zitten. Ik hoop ook van de nieuwe bondscoach (Ronald Koeman, red.) het vertrouwen te winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!