Wedstrijdverslag

Kane neemt Tottenham bij de hand, Chelsea boekt nu ook succes in de competitie

Kane neemt Tottenham bij de hand, Chelsea boekt nu ook succes in de competitie

11-03-2023 18:00

Chelsea en Tottenham Hotspur hebben goede zaken gedaan in de Premier League. De twee Londense topclubs wonnen respectievelijk van Leicester City (1-3) en Nottingham Forest (3-1), met vrij overtuigend voetbal.

Tottenham Hotspur – Nottingham Forest: 3-1

Na de misstap van Liverpool kreeg Tottenham de uitgelezen mogelijkheid om uit te lopen op de ranglijst. Dat had Richarlison goed begrepen. De Braziliaan werd na vijf minuten diep gestuurd en rondde koelbloedig af, maar de VAR zag dat hij dit in buitenspelpositie deed. Een kwartier later was het wel raak voor de ploeg van Antonio Conte. Harry Kane kopte een voorzet van de van Sporting Portugal gehuurde Pedro Porro binnen.

Tien minuten voor rust werd het nog mooier voor Spurs. Na een oliedomme tackle op Richarlison ging de bal op de stip. Het bleek een koud kunstje voor Kane, die de score verdubbelde. Iets na rust was het Heung-min Son die een duit in het zakje deed. De Zuid-Koreaan werkte beheerst af na goed doorzetten van Richarlison. Na de derde treffer lieten de Spurs het touw wat vieren. De bezoekers redde de eer nog wel via Joe Worral en kregen in de blessuretijd nog de kans om zelfs nog dichterbij te komen. Andre Ayew miste alleen vanaf elf meter tegen Fraser Forster.

Leicester City – Chelsea: 1-3

Na het Champions League succes kon Chelsea ook wel een succes in de Premier League gebruiken. The Blues gingen op bezoek bij Leicester City en begonnen sterk aan het duel. Ben Chilwell – voormalig speler van Leicester – was het slachtoffer van vele fluitconcerten en rekende daar op eigen wijze mee af. De linksback volleerde zijn ploeg naar 0-1 en vierde dat daarna met de handen achter de oren.

Vlak voor rust was het Leicester dat op gelijke hoogte kwam via Patson Daka, maar nog voor rust was het Chelsea dat weer de leiding nam. Na een heerlijke assist van Enzo Fernández was het Kai Havertz die de bal over doelman Danny Ward liftte. Het slotakkoord kwam op naam van Mateo Kovacic, die voormalig Excelsior verdediger Wout Faes ook nog een rode kaart zag pakken.

Overige uitslagen

Everton - Brentford: 1-0
Leeds United - Brighton & Hove Albion: 2-2
AFC Bournemouth - Liverpool: 1-0

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!