Wedstrijdverslag

Bayern München doet goede zaken: De Ligt en co. winnen chaotisch duel van Augsburg

Bayern München doet goede zaken: De Ligt en co. winnen chaotisch duel van Augsburg

11-03-2023 17:41

Bayern München heeft drie punten overgehouden aan het duel met FC Augsburg. Der Rekordmeister kreeg echter wel drie tegendoelpunten, maar beleefde over het algemeen wel een probleemloze middag: 5-3.

Afgelopen woensdag mocht Bayern München al aan een overwinning proeven tegen Paris Saint-Germian in de Champions League, met een goed spelende Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger stond zaterdagmiddag wederom in de basis, maar dat gold niet voor Daley Blind en Ryan Gravenberch, die wel in mochten vallen.

Binnen twee minuten was het verrassend raak aan de kant waar je het niet zou verwachten. Mergim Berisha zette Augsburg op voorsprong. Het was de wake up call die de Duitsers nodig hadden, want even later lag de bal er aan de andere kant al in. Eerst was het João Cancelo die zijn club weer op gelijke hoogte bracht, waarna ook Benjamin Pavard een duit in het zakje deed. Voor rust scoorde Pavard nog één keer en kwam ook Leroy Sané nog tot scoren.

In de tweede helft kreeg Augsburg een strafschop die via Berisha werd binnen gekegeld, maar daarna was het weer Bayern dat tot scoren wist te komen. Alphonso Davies gleed binnen op aangeven van Cancelo. Het slotakkoord kwam op naam van Irvin Cardona, waardoor het duel in 5-3 eindigde. Door de overwinning legt Bayern de druk nu weer bij Borussia Dortmund, die nog in actie moeten komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!