Nieuws

Veerkrachtig Real Madrid ziet Vinícius uitblinken bij overwinning tegen Espanyol

Veerkrachtig Real Madrid ziet Vinícius uitblinken bij overwinning tegen Espanyol

11-03-2023 16:17

Real Madrid heeft zaterdagmiddag gedaan wat het moest doen. De Koninklijke won met 3-1 van Espanyol en houdt daarmee druk op FC Barcelona.

Van een walk in de park was geen sprake. In het eigen Estadio Santiago Bernabéu kwam Real Madrid al snel op achterstand. Het was Joselu die een vlijmscherpe counter prachtig af wist te ronden. De Spanjaard heeft sowieso een patent op scoren tegen de Madrilenen: het was alweer de achtste keer in zijn carrière.

De tegentreffer bleek een wake up call te zijn voor Real. Vinícius Júnior trok de stand alweer snel gelijk na een prachtige actie en even later werd het alweer 2-1. Na een heerlijke voorzet van Aurélien Tchouaméni met de buitenkant van de voet was het Eder Militão die zijn ploeg op voorsprong kopte.

In de tweede helft nam Real wat gas terug met het oog op de Champions League-return tegen Liverpool. Wel werd er nog een derde treffer gemaakt. Invaller Marco Asensio was goed voor het slotakkoord. Het gat met Barcelona is momenteel zes punten, maar de Catalanen moeten nog een wedstrijd spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!