Nieuws

Conte doet opmerkelijke constatering over Danjuma: 'Misschien geen nummer tien'

Conte doet opmerkelijke constatering over Danjuma: 'Misschien geen nummer tien'

11-03-2023 15:36

Antonio Conte denkt dat Arnaut Danjuma voor de verkeerde positie is gehaald bij Tottenham Hotspur. De Italiaanse manager vindt het spijtig voor de Nederlander, die nauwelijks speeltijd krijgt.

Afgelopen winter leek Danjuma hard op weg naar Everton, maar vlak voordat de papieren waren getekend kaapte Tottenham de transfer. Dat het voor de Nederlander lastig zou worden om een basisplaats af te dwingen was duidelijk, maar dat hij zo weinig aan spelen toe zou komen werd ook niet direct verwacht.

"Ik vind het jammer voor hem", begint Conte tijdens een persmoment. De onder grote druk staande Italiaan maakte vervolgens een opmerkelijke opmerking over de positie van Danjuma. "Hij heeft een zeer goed karakter en kwaliteiten, maar misschien is hij geen nummer tien. Hij is eerder een tweede spits of een vleugelspits", aldus Conte, die daarmee exact beschrijft waar de aanvaller zijn hele leven al speelt.

Het Tottenham-avontuur van Danjuma is tot dusver nog verre van een groot succes. De verhuurde speler van Villarreal kwam tot dusver tot slechts 47 minuten. Ook zit hij niet bij de voorselectie van het Nederlands elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!