Wedstrijdverslag

Liverpool met Gakpo en Van Dijk onderuit bij Bournemouth en is weer terug bij af

Liverpool met Gakpo en Van Dijk onderuit bij Bournemouth en is weer terug bij af

11-03-2023 15:24 Laatste update: 15:28

Liverpool heeft het goede resultaat dat tegen Manchester United werd behaald geen gevolg kunnen geven. The Reds gingen zaterdagmiddag met 1-0 onderuit bij Premier League-laagvlieger AFC Bournemouth, de club die eerder dit seizoen nog met 9-0 werd verslagen.

Met Cody Gakpo en Virgil van Dijk in de basis begon Liverpool aan het duel met Bournemouth. Het was diezelfde Van Dijk die in de openingsfase gevaarlijk werd, wat niet de enige keer zou zijn. De Oranje-captain kopte een hoekschop bijna binnen, maar Bournemouth-doelman Neto wist de bal eruit te houden.

Het was Bournemouth dat de gevaarlijkste ploeg was in de eerste helft. The Cherries, vechtend tegen degradatie, braken een aantal keer aardig door en profiteerde van de ruimte achter de verdediging van Liverpool. Vooral Dango Ouattara was een doorn in het oog van de ploeg van Jürgen Klopp. De uit Burkina Faso afkomstige middenvelder ging een aantal keer één-op-één met Liverpool-doelman Alisson Becker, maar wist niet tot scoren te komen. Wel was Ouattra de aangever bij het openingsdoelpunt van Bournemouth: Philip Billing zette zijn ploeg op voosprong.

Na de rust kwam Diogo Jota in het veld waardoor Gakpo een plekje terug schoof. Dat leek gelijk zijn vruchten af te werpen. De Portugees nam het doel van Neto onder vuur, maar de Braziliaan hield zijn doel knap schoon. Even later was het diezelfde Jota die ervoor zorgde dat Liverpool een strafschop kreeg. De aanvaller kopte de bal op de arm van een verdediger van Bournemouth, waarna de bal op de stip ging. Wat normaal gesproken een koud kunstje is voor Mohamed Salah, was dat dit keer niet het geval. De Egyptenaar schoot de bal ruim een meter naast het doel van Neto.

Het bleek het laatste echte gevaarlijke wapenfeit van de wedstrijd te zijn. Liverpool verzuimt hiermee om de druk op nummer vier Tottenham Hotspur te houden. Bournemouth pakt drie belangrijke punten en doet daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!