Reactie

Klopp looft multi-inzetbare Gakpo: 'Hij is een zeer slimme speler, echt heel slim'

Klopp looft multi-inzetbare Gakpo: 'Hij is een zeer slimme speler, echt heel slim'

11-03-2023 14:39

Jürgen Klopp sluit zich aan bij de mening van Frank de Boer over Cody Gakpo. De Duitse manager is zeer te spreken over de eerste maanden van de Nederlander in dienst van Liverpool.

Gakpo beleefde een hobbelige start sinds hij afgelopen winter van PSV naar Liverpool verkaste. De Nederlander werd verweten dat hij niet zo veel aan het elftal van Jürgen Klopp toevoegde, maar die algemene mening lijkt inmiddels te zijn bijgesteld.

"Hij is een zeer slimme speler, echt heel slim. Hij doet het zeer goed", begint Klopp in gesprek met Viaplay. De Duitse manager wordt vervolgens gevraagd of hij Gakpo als linksbuiten of als spits ziet. "Ik vind het fijn dat hij op beide posities uit de voeten kan. Bij PSV heeft hij vooral op de vleugel gespeeld, maar we wisten dat hij ook als spits kan spelen."

Dat Gakpo multi-inzetbaar is, blijkt zaterdag maar weer. De Oranje-international speelt op moment van schrijven zelfs op het middenveld van Liverpool in de wedstrijd tegen AFC Bournemouth.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!