Nieuws

Seuntjens: 'Elke dag nog kijken hoe mijn lichaam op de fysieke arbeid reageert'

Seuntjens: 'Elke dag nog kijken hoe mijn lichaam op de fysieke arbeid reageert'

11-03-2023 11:03 Laatste update: 11:05

Ralf Seuntjens overwon een agressieve vorm van kanker en hoopt nog terug te keren op het voetbalveld. De aanvaller stelt dat hij kleine stappen vooruit zet in zijn herstel en gaat er van uit dat hij weer helemaal de oude wordt.

Seuntjens was slechts enkele weken in Japan voor een buitenlands avontuur toen het noodlot toesloeg. De spits keerde terug naar Nederland en doorliep een intensief traject om zijn ziekte te behandelen. Acht maanden later kreeg Seuntjens bevrijdend nieuws en ging hij weer in training. "Het is elke dag nog kijken hoe mijn lichaam op de fysieke arbeid reageert", vertelt de 33-jarige Seuntjens in gesprek met De Telegraaf. "In de beginfase werd ik steeds met ongelooflijke spierpijn wakker, maar ik merk wel dat mijn herstel met kleine stapjes vooruitgaat. Qua blessures is het balanceren op een dun koord, maar bij Sparta monitoren ze de boel heel nauwgezet. Ik blijf tijdens de trainingen ook nog even uit de duels. Eerst moeten mijn pezen weer het wenden en keren aankunnen."

Door de medicatie weegt Seuntjens momenteel 108 Kilo. De voormalig aanvaller van onder andere VVV Venlo en NAC Breda geeft aan dat het onduidelijk is hoeveel schade de chemokuren hebben aangericht in zijn lijf. "Sommigen hebben nog jarenlang of zelfs hun hele leven last van vermoeidheid of concentratieklachten, om maar wat te noemen. Ik ben wat dat betreft ook zeker nog niet de oude. Maar ik blijf positief en vertrouw erop dat ik er helemaal bovenop kom. Dat is de basis om gemotiveerd te blijven."

Sparta Trainer Maurice Steijn bood Seuntjens al snel de mogelijkheid om bij de Rotterdammers weer te komen trainen. De aanvaller is daar ook enorm dankbaar voor. "Tijdens zo'n zwaar ziekteproces leer je je echte vrienden wel kennen en Maurice heeft zichzelf echt een zeer warm mens getoond. Hij legde regelmatig contact met me en zette de deur bij Sparta wagenwijd open, nadat ik hem polste. Ik ben hem én de club ontzettend dankbaar voor alles."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!