Nieuws

Lijnders komt superlatieven tekort voor Mané en Salah: 'Ze zijn al legendes'

Lijnders komt superlatieven tekort voor Mané en Salah: 'Ze zijn al legendes'

02-01-2022 20:54 Laatste update: 20:56

Pepijn Lijnders is lovend over Sadio Mané en Mohamed Salah. Het tweetal vertrekt na de remise tegen Chelsea naar de Afrika Cup, waardoor Liverpool het een aantal wedstrijden zonder de voorhoedespelers moet stellen. Lijnders weet dat beide aanvallers gemist gaan worden.

De Limburger was tegen The Blues interim-manager van Liverpool, omdat Jürgen Klopp met een coronabesmetting in quarantaine zit. Nog voor rust zag Lijnders zowel Mané als Salah scoren. "Ze zijn ongelooflijk belangrijk, want ze geven ons een gezicht, onvoorspelbaarheid en hoop. Maar wat ik vandaag het mooiste vond, was hoe ze verdedigden", stelt Lijnders in gesprek met Sky Sports.

"Deze buitenspelers zijn van wereldklasse. Dat ze ook nog eens een houding van wereldklasse hebben, maakt hen de beste buitenspelers ter wereld. Dat is een feit", steekt Lijnders de loftrompet over het duo. "Ik wens ze heel veel succes op de Afrika Cup. Ze zijn al legendes voor hun land. Probeer het te winnen, want dan worden ze nog grotere legendes."

Liverpool speelde op bezoek bij Chelsea met 2-2 gelijk. Door de remise is de achterstand op koploper Manchester City opgelopen tot elf punten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!