Nieuws

Gepasseerde Bassey vindt vorm terug: 'Soms moet je gewoon gaan zitten en leren'

Gepasseerde Bassey vindt vorm terug: 'Soms moet je gewoon gaan zitten en leren'

11-03-2023 09:07 Laatste update: 09:07

De trainerswisseling bij Ajax had niet meteen perfecte gevolgen voor Calvin Bassey. De verdediger was onder Alfred Schreuder veelal basisspeler, maar moest in de eerste weken bij John Heitinga genoegen nemen met een reserverol. Inmiddels lijkt hij zijn vorm en plek bij de eerste elf terug te hebben, al vertelt hij daar niet al te lang over te hebben gepiekerd.

"Het was niet heel moeilijk, want ik heb vertrouwen in de manager", zo vertelt Bassey in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk is er een klein beetje frustratie, want niemand wil op de bank zitten. Maar soms moet je gewoon gaan zitten en leren. Dan kun je je realiseren wat jouw spel mist."

Volgens de Nigeriaan vertelde Heitinga dat Bassey naar Edson Álvarez en Jurriën Timber moest gaan kijken, om zo te zien hoe zij het doen als linker centrumverdediger. "Vanaf de zijkant heb je gewoon een ander perspectief. Iedereen heeft verschillende manieren om te leren en dit heeft mij geholpen."

Hij stelt in een proces te zitten. "Het gaat om het team en niet om Calvin Bassey. At the end of the day willen we kampioen worden. Ik heb extra getraind en videosessies gehad met Dwight Lodeweges. Ik moet hard blijven werken en hopelijk betaalt zich dat uit. Er zijn nog tien Eredivisie-wedstrijden te gaan en daarin wil ik een grote bijdrage leveren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!