Nieuws

Bonje tussen Benzema en Deschamps duurt voort: 'Wat een lef, heilige Didier'

Bonje tussen Benzema en Deschamps duurt voort: 'Wat een lef, heilige Didier'

11-03-2023 08:53

De onderlinge relatie tussen Karim Benzema en Didier Deschamps verloopt nog altijd zeer stroef. De bondscoach van Les Bleus stelt dat Benzema, die tijdens het WK in Qatar kampte met een dijbeenblessure, vrijwillig het kamp verliet en dat hij hem in de latere fase van het toernooi nog speeltijd had willen geven. Volgens de spits klopt daar helemaal niets van. Beide heren zijn zodoende nogal bezig met modder gooien, vooral in de media.

Vlak voor het WK sloeg het noodlot toe voor Benzema. Deschamps riep geen vervanger op, waardoor de superster gedurende het toernooi zou kunnen terugkeren in de selectie. Dat was aanvankelijk ook de bedoeling, aldus de coach. "De diagnose van onze dokter was hetzelfde als die van de dokter van Real Madrid. Benzema had op zijn snelst op 10 december kunnen terugkeren op de training", zo vertelt Deschamps tegen Le Parisien. Frankrijk nam het op die dag in de kwartfinales op tegen Engeland. Volgens hem had Benzema nooit weg gehoeven bij de selectie. "Ik vertelde hem nog dat hij samen met de teammanager zijn terugkeer mocht regelen. Toen ik de dag erna opstond, hoorde ik dat hij was vertrokken. Dat was zijn besluit, dat zal hij bevestigen. Ik begreep en respecteerde het."

Volgens Benzema is daar helemaal niets van waar. 'Wat een lef. Heilige Didier', zo schrijft de Ballon d'Or-winnaar op social media. Hij voegt er een emoji van een clown bij. Een aantal weken na het WK maakte hij bekend te zullen stoppen als international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!