Exclusive

Strijd tegen degradatie: het resterende programma van de Eredivisie-staartploegen

Strijd tegen degradatie: het resterende programma van de Eredivisie-staartploegen

13-05-2023 22:11 Laatste update: 22:05

De verhoudingen in de top van de Eredivisie worden na het afgelopen weekend steeds meer duidelijk, maar voornamelijk in de staart van de ranglijst is het billenknijpen. SC Cambuur en FC Groningen zijn rechtstreeks gedegradeerd, terwijl Excelsior, FC Emmen, FC Volendam en Vitesse proberen de play-offs te ontlopen. Welke clubs spelen ook volgend seizoen nog op het hoogste niveau en wie dalen er af naar de Keuken Kampioen Divisie? VoetbalNieuws.nl geeft je een overzicht van het resterende programma.

Excelsior

Excelsior geniet nog altijd de status van promovendus. Een die wellicht minder druk met zich meebrengt, maar in Kralingen wil men koste wat kost degradatie voorkomen. In de beginweken draaiden de Rotterdammers nog zelfs even mee in de top, maar ondertussen is er ook op Woudestein degradatiestress. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat momenteel vijftiende, de plek waarbij deelname aan de play-offs net wordt ontlopen. Wat kan Excelsior nog in het restant van de competitie?

Het resterende programma van Excelsior

21 mei: Excelsior - Fortuna Sittard
28 mei: FC Volendam - Excelsior

FC Emmen

FC Emmen keerde na een jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau, maar moet er dit jaar voor zien te zorgen dat het geen heen-en-weerclub wordt. De start van de competitie was veelbelovend en de ploeg van afzwaaiend trainer Dick Lukkien laat bij vlagen goed aanvallend spel zien, maar verdedigend laat het nogal te wensen over. Emmen komt zondag in actie tegen AZ.

Het resterende programma van FC Emmen

14 mei: AZ - FC Emmen
21 mei: FC Emmen - Feyenoord
28 mei: FC Utrecht - FC Emmen

FC Volendam

FC Volendam beleeft een tweede seizoenshelft waarin het eigenlijk allemaal goed verloopt. De ploeg van Wim Jonk heeft het voetballend gezien wel aardig op de rit, maar gezien het puntenaantal moet er toch wel met een schuin oog naar beneden worden gekeken. De Volendammers deden belangrijke zaken door van Sparta te winnen, waardoor de dertiende plaats momenteel een feit is.

Het resterende programma van Volendam

21 mei: Go Ahead Eagles - Volendam
28 mei: Volendam - Excelsior

Vitesse

De eerste seizoenshelft was één grote ramp voor Vitesse, maar na de winter kende de club uit Arnhem een kleine opleving. Die opleving was van korte duur en met nog enkele weken te gaan slaat de degradatiestress nu ook in de GelreDome toe. Vitesse staat slechts drie punten boven de plaats die ze de nacompetitie play-offs instuurt. 

Het resterende programma van Vitesse

14 mei: Vitesse - SC Cambuur
21 mei: Vitesse - FC Groningen
28 mei: Feyenoord - Vitesse

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!