Nieuws

Van Dijk houdt hoop op titel ondanks remise: 'Zij hebben alles te verliezen'

Van Dijk houdt hoop op titel ondanks remise: 'Zij hebben alles te verliezen'

02-01-2022 20:11

Virgil van Dijk geeft de titelstrijd nog niet op. Liverpool speelde zondagavond met 2-2 gelijk tegen Chelsea. Manchester City won deze speelronde wel van Arsenal, waardoor het gat elf punten bedraagt.

Met Van Dijk in de basis kwam Liverpool al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong, maar op het eigen Stamford Bridge kon Chelsea de comeback completeren. De Oranje-aanvoerder laat zich niet uit het veld slaan. "Het is inderdaad een groot gat. Zij (City, red.) kunnen de titel alleen nog maar verliezen. Alles kan nog gebeuren", stelt Van Dijk in gesprek met Sky Sports.

Liverpool stond twee seizoenen geleden op pole position voor de landstitel, maar kon de grote voorsprong niet behouden. "Daarom is alles nog mogelijk", weet Van Dijk. "Wij leggen de focus op onszelf en Chelsea zal hetzelfde doen. We moeten resultaat halen, goed voetbal spelen en winnen. Dat klinkt makkelijk, maar zoals vandaag te zien was werkt het helaas niet zo."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!