Nieuws

KNVB stelt FC Groningen toch in gelijk na rode kaart: 'Beslissing was niet goed'

KNVB stelt FC Groningen toch in gelijk na rode kaart: 'Beslissing was niet goed'

10-03-2023 17:45
3

De tweede gele kaart die FC Groningen-verdediger Isak Määttä tegen Feyenoord ontving is onterecht gegeven, vindt ook de KNVB. Dat vertelt onthult trainer Dennis van der Ree.

De rode kaart die Joey Kooij vorige week aan Määttä gaf was een veelbesproken prent. De Zweed kreeg eerst een gele kaart wegens tijdrekken, waarna hij in de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg wegens onsportief gedrag. De verdediger trapte de bal op het lijf van de op de grond liggende Alireza Jahanbakhsh, wat als onsportief werd gezien.

Groningen ging in beroep tegen de rode kaart, maar de schorsing bleef staan Toch heeft de KNVB toegegeven dat de kaart onterecht gegeven was. "De schorsing is niet weg, maar we hebben wel gelijk gekregen dat de kaart een verkeerde was", aldus Van der Ree, opgetekend door RTV Noord. "De beslissing was niet goed en daar is FC Groningen door de KNVB over geïnformeerd."

Het Noordelijke medium bevestigt de citaten van Van der Ree. De KNVB zou namelijk contact hebben gezocht met algemeen directeur Wouter Gudde en hem hebben meegedeeld dat de tweede gele kaart nooit gegeven had mogen worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!