Exclusive

Dit verdient Wout Weghorst tijdens zijn halve seizoen met Manchester United

Dit verdient Wout Weghorst tijdens zijn halve seizoen met Manchester United

11 maart - 17:00 Laatste update: 16:43
1

Wout Weghorst werkt de afgelopen maanden weer flink aan zijn carrière en heeft het in minder dan een jaar van degradant Burnley tot nummer drie Manchester United geschopt. Wat verdient de Nederlandse spits in een half jaar als huurling van Burnley? VoetbalNieuws zocht het uit. 

Weghorst degradeerde in mei 2022 met Burnley naar het Championship en had een clausule in zijn contract staan waardoor hij mocht vertrekken. De boomlange spits verdiende bij Burnley ongeveer 60.000 euro per week, omgerekend ongeveer drie miljoen euro op jaarbasis. Weghorst vertrok naar Besiktas, overlegde daar goede statistieken en ging er ook financieel op vooruit.

Erik ten Hag haalde Weghorst in januari naar Manchester United en daar ging de spits wederom financieel op vooruit. Volgens de Britse tabloids verdient de 31-jarige speler uit Borne nu 135.000 euro per week. Weghorst keert in de zomer terug naar Burnley en speelt dus een half seizoen bij The Red Devils. In die zes maanden verdient de Nederlander ruim drie-en-half miljoen euro. Omgerekend is dat ruim 800 euro per uur.

De spits werd met de nodige twijfels onthaald door de achterban van United, maar inmiddels heeft de hardwerkende aanvaller zijn waarde bewezen. Ten Hag stelde de speler nu al vijftien keer op als basisspeler.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s