Spectaculair duel tussen Chelsea en Liverpool krijgt geen winnaar

02-01-2022 19:30

Chelsea en Liverpool hebben elkaar in evenwicht gehouden in een vermakelijk duel. De eerste helft leverde vier goals op, het tweede bedrijf vooral veel kansen.

Liverpool, waar Pepijn Lijnders op de bank zat door de coronabesmetting van Jürgen Klopp, begon sterk aan de wedstrijd. Sadio Mané zette de 0-1 na negen minuten al op het scorebord, na een fout van Trevoh Chalobah. Ruim een kwartier later verdubbelde Mohamed Salah de marge.

Daarmee leek Liverpool hard op weg te zijn naar een overwinning. Vlak voor rust kantelde de wedstrijd echter volledig. Eerst zorgde Mateo Kovacić met een heerlijke afstandsgoal voor de 1-2 en in de blessuretijd nam Christian Pulisic de gelijkmaker voor zijn rekening. Daardoor stond het 2-2 tijdens de pauze.

In de tweede helft kregen Chelsea en Liverpool allebei genoeg kansen om nog meer te scoren, maar dat lukte geen van beide ploegen. De wedstrijd eindigde daardoor in 2-2, waardoor Chelsea boven Liverpool blijft staan op de ranglijst. The Reds hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.