Nieuws

Man United maatje te groot voor Real Betis: Weghorst maakt eerste op Old Trafford

Man United maatje te groot voor Real Betis: Weghorst maakt eerste op Old Trafford

09-03-2023 23:09 Laatste update: 23:12

Erik ten Hag kan met zijn Manchester United de kwartfinale van de Europa League al ruiken. In eigen huis werd er met met 4-1 gewonnen van Real Betis en dus lijkt het tweeluik beslist.

Ten Hag koos voor dezelfde elf namen als tegen Liverpool en dat vertrouwen werd beloond. Marcus Rashford schoot na zes minuten spelen al snoeihard de 1-0 tegen de touwen. Op slag van rust bracht Ayoze Perez de stand weer op gelijke hoogte. In de tweede helft gooide The Mancunians al snel de wedstrijd in het slot. Antony schoot met een heerlijk afstandsschot de 2-1 binnen en even later maakte Bruno Fernandes er zelfs 3-1 van.

In de slotfase van de wedstrijd tekende Wout Weghorst voor de 4-1, wat tevens de einduitslag was. De Nederlandse spits was zichtbaar opgelucht na zijn allereerste goal op Old Trafford. Volgende week staat de return tegen Betis op het programma, al lijkt het tweeluik beslist door de overtuigende overwinning van United.



Overige uitslagen van de Europa League en Conference League:
Juventus - SC Freiburg: 1-0
Sevilla - Fenerbahce: 2-0
Shakhtar Donetsk - Feyenoord: 1-1
FC Basel - Slovan Bratislava: 2-2
Fiorentina - Sivasspor: 1-0
KAA Gent - Istanbul Basaksehir: 1-1
Lech Poznan - Djurgardens IF: 2-0

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!