Nieuws

Van Dijk steunt FIFPRO-onderzoek: 'Het schema is voor spelers moordend'

Van Dijk steunt FIFPRO-onderzoek: 'Het schema is voor spelers moordend'

09-03-2023 14:47

Virgil van Dijk heeft zich achter de FIFPRO geschaard na een grootschalig onderzoek. De internationale spelersvakbond onderzocht hoe veel het WK invloed had op blessures van spelers en kwam tot de conclusie dat voetballers door het drukke schema te weinig rust krijgen. 

Van Dijk staat in de top drie van spelers die richting het WK de meeste minuten maakte voor zijn club en stelt op de site van de FIFPRO dat dit gevolgen had. "Ik wilde klaar zijn voor het WK en speelde daarom zoveel mogelijk wedstrijden", meent de verdediger. "Als voetballer wil je ook alles spelen. Maar je merkt ook dat het schema elk jaar drukker wordt."

"Het niveau van de Premier League is zo hoog en de wedstrijden zijn erg lastig. De verwachtingen zijn elke week torenhoog", vervolgt Van Dijk. "Uiteraard wil je alles spelen, maar je moet elke wedstrijd weer topfit klaarstaan. Ik klaag niet, want we zijn ontzettend gezegend met onze carrières. We moeten echter ook naar de fitheid van de spelers kijken en ook een blik op de toekomst werpen", besluit Van Dijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!