Nieuws

Blind ziet trainerschap niet meer zitten: 'Maar je weet het nooit in het voetbal'

Blind ziet trainerschap niet meer zitten: 'Maar je weet het nooit in het voetbal'

09-03-2023 12:53

Danny Blind verwacht niet meer terug te keren als coach. De kans op een nieuw avontuur na zijn periode als assistent bij Oranje is klein.

Dat laat Blind weten tegenover Voetbal International. De oud-Ajacied stond tijdens zijn trainerscarrière onder meer aan het roer bij Ajax en het Nederlands elftal. Bij Oranje was Blind ook meermaals assistent, met als meest recente voorbeeld het WK in Qatar onder Louis van Gaal. "Ik heb geen club of land en dat zie ik ook niet zo snel meer gebeuren", steekt Blind van wal. "Ik zit nu 45 jaar in het vak, twintig jaar als voetballer en 25 jaar in andere functies. Voor mij is het wel goed zo, maar goed, je weet het nooit in het voetbal."

Eerder liet Blind al blijken niet te willen terugkeren in de raad van commissarissen van Ajax. De voormalig verdediger wil zich focussen op zijn werk als analist. "Het komt dicht in de buurt bij wat ik in het vak altijd geambieerd heb", aldus Blind.

Blind vervulde na zijn voetbalcarrière verschillende functies in de voetballerij. De vader van Daley Blind was immers jeugdtrainer, hoofd opleidingen, hoofdtrainer, assistent-trainer én technisch directeur bij Ajax. Daarnaast was Blind ook bij Sparta Rotterdam TD.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!