Nieuws

Van der Vaart haalt uit naar Tottenham: 'Daar wordt geen shirtje van verkocht'

Van der Vaart haalt uit naar Tottenham: 'Daar wordt geen shirtje van verkocht'

09-03-2023 11:07

Rafael van der Vaart is op zijn zachtst gezegd niet onder de indruk van de Europese campagne van Tottenham Hotspur. De club uit Noord-Londen werd woensdag uitgeschakeld door AC Milan na een flets gelijkspel. 

De voormalig middenvelder speelde tussen 2010 en 2012 bij de Spurs en herkent niets meer van de club waar hij ooit zelf voetbalde. "Ze investeren heel veel geld, vergis je niet. Maar dan halen ze dit soort spelers, die gewoon niets extra's hebben", stelt Van der Vaart op Ziggo Sport. "Het zijn allemaal renners en lopers. Niemand met een beetje extra kwaliteit. Als Son en Kane het niet doen, blijft er niks van over."

Tottenham verloor in februari in Milan en kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0. "Wat moet je over Spurs zeggen? Ik zou het niet weten. Dat ze toen de Champions League-finale haalden, heeft mensen blind gemaakt. Toen dachten ze dat het fantastisch ging, terwijl Ajax ze twee keer zoek speelde. Alleen vijf minuten niet en toen vielen die goals", meent de oud-speler.

Van der Vaart staat niet te springen voor spelers als Oliver Skipp. "Sorry, maar daar wordt toch geen shirtje van verkocht? En dat staat dan op het middenveld, dat vind ik ongelooflijk. En dan kun je van dit Milan niet winnen. Milan is ook maar een matig elftal, maar je wordt er wel door uitgeschakeld en dat verbaast me niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!