Nieuws

Nieuwe klap voor Liverpool bij PL-debuut Lijnders: drie spelers testen positief

Nieuwe klap voor Liverpool bij PL-debuut Lijnders: drie spelers testen positief

02-01-2022 16:56

Interim-manager Pepijn Lijnders moet het in de Premier League-kraker tegen Chelsea stellen zonder Alisson Becker, Joel Matip en Roberto Firmino. Het drietal heeft vlak voor aanvang van het duel een positieve coronatest afgelegd. 

Dat meldt Liverpool via de officiële kanalen. Een aderlating voor Lijnders, die bij afwezigheid van Jürgen Klopp (ook een coronabesmetting) de honneurs waarneemt op de bank bij The Reds. Eerder werd al bekend dat Andy Robertson, Thiago Alcântara, Takumi Minamino en Divock Origi ook ontbreken tegen Chelsea. 

Hoewel de wedstrijd op papier een affiche van formaat lijkt, treden beide ploegen niet met de sterkste namen aan. Bij de thuisploeg is Romelu Lukaku de opvallende afwezige. De Belg gaf in een openhartig interview met Sky Sports Italia aan terug te willen keren naar Inter, wat hem een disciplinaire straf heeft opgeleverd. Hakim Ziyech profiteert niet van de afwezigheid van Lukaku: de middenvelder neemt weer plaats op de Chelsea-bank. Bij Liverpool staat Virgil van Dijk wél in de basis. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!