Nieuws

Blije De Ligt bij Bayern: 'Het was een belangrijk moment, maar was er klaar voor'

Blije De Ligt bij Bayern: 'Het was een belangrijk moment, maar was er klaar voor'

08-03-2023 23:40

Matthijs de Ligt kan zijn geluk niet op na de gewonnen wedstrijd van Bayern München tegen Paris Saint-Germain (2-0). De verdediger was wederom belangrijk voor zijn ploeg.

In de eerste helft speelde De Ligt een hoofdrol voor Bayern. De Nederlander wist op prachtige wijze een schot van PSG-middenvelder Vitinha van de doellijn te halen. "Dat was een belangrijk moment. Ik was alert en zag dat mijn teamgenoot de bal verloor. Ik was er klaar voor", begon De Ligt na afloop van de wedstrijd. "Hij schoot niet hard genoeg en toen kon ik hem pakken. Ik ben blij dat ik het team met de tackle kon helpen, we hebben allemaal goed gespeeld."

Met PSG schakelde Bayern niet het minste team van de Champions League uit, beseft ook De Ligt. "Wanneer je van zo’n team wint geeft dat veel vertrouwen. Vandaag zagen we wat voor team we kunnen zijn, het was een goede avond denk ik", vervolgt de Nederlander, die zich niet uit wil spreken over een eventuele favorietenrol. "Ik weet niet of we favoriet zijn, maar we kijken altijd vooruit. We gaan nu naar de kwartfinale en dan kijken we wel verder", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!