Nieuws

De Ligt maakt tongen los met 'redding' op doellijn: 'Vooral die reactie is mooi'

De Ligt maakt tongen los met 'redding' op doellijn: 'Vooral die reactie is mooi'

08-03-2023 22:03

Matthijs de Ligt heeft de tongen los gemaakt met zijn 'redding' tegen Paris Saint-Germain. De verdediger voorkwam dat Bayern München op achterstand kwam.

Halverwege de eerste helft ging Bayern-doelman Yann Sommer op avontuur in de eigen zestien, waarna hem de bal werd ontglipt door Vitinha. De middenvelder van PSG rekende zich al rijk bij het versturen van de bal naar de Duitse goal, maar daar was ineens De Ligt. Door de Nederlander bleef de 0-0 op het scorebord.

"Hij geeft daar goed rugdekking, maar vooral die reactie is mooi", begint Jan Boskamp in de studio van RTL. De analist viel ook nog iets anders op. "Toen hij aan het glijden was, was hij al aan het juichen. Écht werelds!", klinkt het.

Het is niet de eerste keer dat De Ligt de bal van de lijn werkt. Afgelopen weekend tegen VfB Stuttgart haalde hij hetzelfde kunstje uit. Ook wist de Nederlander tot scoren te komen in dat duel dat in 1-2 eindigde.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!