Opinie

Van der Vaart stelt spelregelwijziging voor: 'Dan wordt het een soort hockey'

Van der Vaart stelt spelregelwijziging voor: 'Dan wordt het een soort hockey'

08-03-2023 20:50
1

Rafael van der Vaart vindt dat Chelsea tegen Borussia Dortmund (2-0 zege) op wel heel goedkope wijze een penalty kreeg. De oud-voetballer is van mening dat de handsregel aan verandering toe is.

Na een ongelukkige handsbal van Marius Wolf kregen de Londenaren een penalty van scheidsrechter Danny Makkelie. "Heel veel mensen zeggen dat dit hands is, maar het moeilijke is dat hij zijn land langs het lichaam heeft", vertelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Doordat de bal op zijn hand komt, slaat zijn hand weg en is het heel duidelijk dat hij hands maakt. Ik vind het heel zwaar gestraft."

Alhoewel Makkelie het volgens Van der Vaart gezien de spelregels juist heeft, blijft hij de strafschop moeilijk te verkroppen vinden. De eeuwige discussie komt de voormalig Oranje-captain zijn neus uit. "Je komt er niet uit met elkaar, dus je moet zeggen: hands is hands. Dan krijg je een soort hockey, dan moet het maar. De één zegt ja en de ander zegt nee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!