Exclusive

Titelstrijd bijna beslist: het resterende programma van Feyenoord, PSV, Ajax en AZ

Titelstrijd bijna beslist: het resterende programma van Feyenoord, PSV, Ajax en AZ

23-04-2023 22:10 Laatste update: 07-05-2023 17:45

Met Feyenoord, Ajax, AZ Alkmaar en PSV zijn er in theorie nog vier kandidaten voor de titel in de Eredivisie. Feyenoord voert de ranglijst aan, gevolgd door PSV, Ajax en AZ. Richting het einde van de competitie wordt het steeds spannender. VoetbalNieuws geeft je een overzicht van het resterende programma van de topvier.

Feyenoord

De Rotterdammers gaan momenteel met 76 punten uit 31 wedstrijden aan kop in de Eredivisie. Op papier heeft Feyenoord in de Eredivisie het meest eenvoudige programma. Het elftal van Arne Slot speelde al twee keer tegen PSV, AZ Alkmaar en FC Twente. Feyenoord heeft acht punten voorsprong op achtervolger PSV en dertien punten op nummer drie Ajax, waardoor de Rotterdammers de titel al kunnen ruiken. Mocht Feyenoord de eerstvolgende wedstrijd winnen, kronen de Rotterdammers zich tot landskampioen.

Het resterende programma van Feyenoord

14 mei: Feyenoord – Go Ahead Eagles
21 mei: FC Emmen – Feyenoord
28 mei: Feyenoord – Vitesse

PSV

De Eindhovenaren werden uitgeschakeld door Sevilla FC in de Europa League, waardoor de focus volledig op de Eredivisie en de KNVB Beker kon worden gelegd. PSV heeft momenteel een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord en kan zich geen puntverlies meer veroorloven.

PSV deed goede zaken door in eigen huis met 3-0 te winnen van Ajax. De Eindhovenaren moeten op de laatste speeldag nog naar Alkmaar voor een wedstrijd tegen AZ en dus is de strijd om plek twee nog zeker niet beslist. Niet bepaald een makkelijk programma dus voor Xavi Simons en co.

Het resterende programma van PSV

14 mei: PSV – Fortuna Sittard
21 mei: PSV – sc Heerenveen
28 mei: AZ – PSV

Ajax

Het verschil op de ranglijst is momenteel dertien punten met Feyenoord en dus moeten de Amsterdammers zich focussen op de tweede plek, dat voor komend seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League. De kraker tegen PSV werd met 3-0 verloren en ook van AZ werd niet gewonnen (0-0). Met nog drie duels te gaan en een achterstand van vijf punten is ook de tweede plek ver weg voor de Amsterdammers.

Het resterende programma van Ajax

14 mei: FC Groningen – Ajax
21 mei: Ajax – FC Utrecht
28 mei: FC Twente – AjaxAjax

AZ Alkmaar

AZ heeft een allesbehalve makkelijk programma. De Alkmaarders staan vierde met twee punten achterstand op Ajax. PSV komt op de laatste speeldag nog op bezoek in Alkmaar. Daarnaast strijd AZ nog voor de eindoverwinning in de Conference League. Daarin is West Ham United de tegenstander in de halve finale.

Het resterende programma van AZ

11 mei: West Ham United - AZ
14 mei: AZ  - FC Emmen
18 mei: AZ - West Ham United
21 mei: NEC – AZ
28 mei: AZ – PSV
7 juni: mogelijke finale Conference League

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!