Nieuws

'Schreuder-terugkeer onzeker, Brugge kijkt intern rond door stroeve gesprekken'

'Schreuder-terugkeer onzeker, Brugge kijkt intern rond door stroeve gesprekken'

08-03-2023 11:36

De terugkeer van Alfred Schreuder naar Club Brugge is nog geen uitgemaakte zaak, meldt Het Laatste Nieuws. De onderhandelingen tussen de club en trainer zouden moeizaam verlopen.

Club Brugge verloor dinsdagavond met Noa Lang en Björn Meijer kansloos met 5-1 bij het Benfica van Roger Schmidt en David Neres. Dat zou voor de clubleiding van de Bruggelingen de druppel zijn geweest, waardoor trainer Scott Parker na twaalf wedstrijden zijn biezen lijkt te moeten pakken. Al snel werd duidelijk dat Schreuder klaar zou staan om de Engelsman op te volgen, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam.

Schreuder zet in op een meerjarig contract, terwijl de Belgische grootmacht hoopt op een verbintenis voor onbepaalde tijd, zoals de coach die vorig seizoen ook had bij de Bruggelingen. HLN schrijft daarom dat het 'té voorbarig' is om de oud-trainer van onder meer Ajax en FC Twente al de opvolger van Parker te noemen. Al lijkt het wel zeker dat de 42-jarige Engelse coach wordt ontslagen bij Brugge. De bevestiging wordt  woensdagmiddag verwacht.

Ook andere opties worden onderzocht door Brugge. Zo worden assistent-trainer Rik De Mil en Nicky Hayen, trainer van de beloftenploeg genoemd als mogelijke tussenpaus, terwijl er ook een andere oud-trainer van FC Twente wordt genoemd: Michel Preud'homme. Brugge staat momenteel vierde in de Jupiler Pro League en zou niet meer geloven in het kampioenschap. De focus ligt daardoor op het vinden van de juiste trainer voor komend seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!