Interview

Rangnick steekt loftrompet over 'heel belangrijke' Cavani en rekent op hem

Rangnick steekt loftrompet over 'heel belangrijke' Cavani en rekent op hem

02-01-2022 14:45

Interim-manager Ralf Rangnick van Manchester United heeft op een persconferentie aangegeven een vertrek van Edinson Cavani niet te zien zitten. De Duitser ziet een belangrijke rol weggelegd voor de Uruguayaan en looft hem op zijn specifieke kwaliteiten als spits. 

Rangnick windt er geen doekjes om en gaat in op zijn relatie met de voormalig topschutter van onder meer Paris Saint-Germain. "Ik heb hem vanaf de eerste dag verteld dat hij voor mij een heel belangrijke speler is." De fysiek sterke spits beschikt over specifieke kwaliteiten volgens de oefenmeester. "Misschien is hij de enige speler die kan spelen met zowel zijn rug naar het doel van de tegenstander toe, als met zijn gezicht richting de goal."

De instelling van Cavani kan Rangnick bekoren. "Zijn professionalisme en zijn werklust zijn indrukwekkend. Ik wil hem wanhopig bij ons houden tot het einde van het seizoen. Hij weet hoe hoog ik hem inschat en hem respecteer", besluit de coach zijn lofzang. 

De resultaten onder Ralf Rangnick zijn wisselvallig voor Manchester United. De achterstand op de felbegeerde vierde plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op een direct ticket voor de Champions League bedraagt vier punten. Daarbij moet worden aangetekend dat The Red Devils twee wedstrijden minder speelde dan Arsenal, dat de vierde plaats in de Premier League bezet. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!