Nieuws

'Heitinga is de coach waar ik de beste band mee heb sinds ik bij Ajax ben'

'Heitinga is de coach waar ik de beste band mee heb sinds ik bij Ajax ben'

8 maart - 08:55

Mohammed Kudus heeft een uitstekende band met John Heitinga, vertelt de Ghanees in gesprek met ESPN. De Ajax-trainer helpt de Ajacied zowel binnen als buiten de lijnen.

"Mijn relatie met Heitinga is heel goed. Sinds ik hier ben is hij misschien wel de coach waar ik de beste band mee heb en het is fijn om met hem samen te werken", stelt Kudus. "Hij helpt mij veel om mijn spel te verbeteren, maar ook op privégebied is hij er voor mij. Hij geeft mij de mogelijkheid om mijn geloof uit te oefenen en dat is heel erg belangrijk voor mij. Religie is is een groot onderdeel van mijn leven."

Kudus scoorde tegen Sparta Rotterdam uit een vrije trap. De treffer betekende veel voor de Ghanees, die het doelpunt opdroeg aan zijn overleden landgenoot Christian Atsu. De voormalig speler van Vitesse kwam om het leven bij de aardbevingen in Turkije. "De trainer vroeg me tijdens de wedstrijd of ik de vrije trap wilde nemen. En hij ging erin, dus ik denk dat ik de kwaliteiten heb."

"Ik heb veel tips van Atsu gekregen", vervolgt Kudus. "Het is moeilijk, maar hierdoor ga je het leven wel meer waarderen. Het kan opeens afgelopen zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie