Nieuws

'Aubameyang kan winterse overstap maken naar steenrijke PL-laagvlieger'

'Aubameyang kan winterse overstap maken naar steenrijke PL-laagvlieger'

02-01-2022 14:14 Laatste update: 15:00

Het steenrijke Newcastle United is in de markt om Pierre-Emerick Aubameyang vast te leggen. Het Saudische Public Investment Fund nam in oktober The Magpies over en de Arsenal-aanvaller moet de eerste topaanwinst worden bij de nummer negentien van de Premier League.  

Volgens de Britse kranten The Mirror en de The Daily Star moet Aubameyang in de winterse transferperiode naar Newcastle United komen, om de ploeg te helpen in de strijd tegen degradatie. De club uit Noord-Engeland heeft naar verluidt 23 miljoen euro over om de 32-jarige spits tot een transfer te verleiden. Ze willen de aanvaller eerst huren en hem vervolgens in de zomer definitief contracteren. 

De voormalig aanvoerder van The Gunners ligt overhoop met manager Mikel Arteta. Hij heeft de disciplinaire regels meerdere malen geschonden, waardoor de Spanjaard zich genoopt voelde de Gabonees zijn band te ontnemen. Sinds Aubameyang niet langer de captain is, werd hij niet meer opgenomen in de selectie bij de Londenaren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!