Nieuws

Jansen hoopt op stunt: 'We denken wat zwakke plekken te hebben gevonden'

Jansen hoopt op stunt: 'We denken wat zwakke plekken te hebben gevonden'

07-03-2023 18:40

Pascal Jansen kijkt uit naar het treffen met Lazio Roma. De oefenmeester van AZ heeft vertrouwen in zijn 'jonge' ploeg en vindt dat de AZ'ers het heenduel in de achtste finale van de Conference League hetzelfde moeten benaderen als een competitiewedstrijd.

"Ik ben heel nieuwsgierig hoe wij ons kunnen meten", steekt Jansen van wal in gesprek met ESPN. "We denken wat zwakke plekken te hebben gevonden. Ze willen vrij massaal druk zetten met vijf, zes mensen. Als je ze een paar keer in beweging zet, dan neemt de fanatisme vaak wel af. Na die eerste pressingsfase liggen er kansen voor ons."

Jansen heeft er alles aan gedaan om samen met zijn spelers relaxed toe te leven naar het treffen met Lazio. "Ik heb ook niks anders gedaan om onze jonge spelers te motiveren. Dit moeten ze ook niet anders zien dan de Eredivisie, want dat is ook belangrijk. We moeten hier durven voetballen en ik ben benieuwd wat we hier kunnen geven."

Het Europese treffen tussen Lazio en AZ begint dinsdagavond om 18.45 uur in Stadio Olimpico.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!