Nieuws

Luuk de Jong over titelkansen PSV: 'We moeten er geloof in blijven houden'

Luuk de Jong over titelkansen PSV: 'We moeten er geloof in blijven houden'

07-03-2023 17:15

Luuk de Jong heeft er nog altijd vertrouwen in dat PSV kampioen van Nederland kan worden. De spits keerde afgelopen zomer terug naar Eindhoven en heeft het enorm naar zijn.

"Het voetbal is wat veranderd, maar voor mijn gevoel valt het verder wel mee. Het gevoel dat ik bij PSV had heb ik nu nog steeds. Met Ruud van Nistelrooij als trainer en de rest van de staf is dat warme familiegevoel er nog steeds", vertelt De Jong in gesprek met het PSV Magazine.

De PSV-spits kijkt ook met een warm gevoel terug op zijn tijd in Spanje. "Ik heb goede herinneringen overgehouden. Barcelona was een droom die uitkwam, maar ook bij Sevilla heb ik een prachtige tijd gehad. Ik heb daar hele mooie jaren gehad en de Europa League gewonnen. Vooral het leven in de stad is mijn familie heel erg bijgebleven."

De Jong, die onlangs bekendmaakte dat hij stopt als Oranje-international, hoopt ook in Nederland weer prijzen te winnen. De landstitel heeft hij dan ook nog niet uit zijn hoofd gezet. "We moeten er geloof in blijven houden. Als je naar de ploegen om ons heen kijkt, doen zij het gewoon goed, ook AZ en FC Twente. Dat komt ook een beetje door onszelf. Dat is jammer, maar daar moeten we zeker niet te lang in blijven handen. We hebben zeker het gevoel dat het kan", besluit de PSV-spits.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!