Transfernieuws

'Italiaanse clubs grijpen AZ-duel tegen Lazio aan om Reijnders in actie te zien'

'Italiaanse clubs grijpen AZ-duel tegen Lazio aan om Reijnders in actie te zien'

7 maart - 15:19 Laatste update: 15:23

Tijjani Reijnders staat dinsdagavond in de schijnwerpers tijdens het Conference League-duel tegen SS Lazio. Volgens Tuttomercatoweb gaan Atalanta Bergamo, Bologna en Fiorentina er even goed voor zitten om de middenvelder aan het werk te zien.

Volgens het Italiaanse medium zouden de Italiaanse clubs de situatie van Reijnders al langer in de gaten houden. De 24-jarige Nederlander heeft zich snel ontwikkeld en is uitgegroeid tot een vaste kracht in he elftal van AZ. Dat was de club uit Alkmaar ook opgevallen en dus werd het contract van de middenvelder onlangs opengebroken tot de zomer van 2027.

De contractsituatie van Reijnders betekent dat clubs diep in de buidel zullen moeten tasten om hem over te nemen. Zo ver is het nog niet, maar Fiorentina, Atalanta en Bologna zullen na dinsdagavond een beter beeld van hem krijgen. Dat Italiaanse clubs uitkomen bij een Nederlandse middenvelder is niet zo gek. Onder meer Teun Koopmeiners, Marten de Roonen Jerdy Schouten laten wekelijks zien de stap naar de Serie A aan te kunnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s