Nieuws

Nagelsmann schetst Mbappé-scenario bij Bayern: 'Kan gevaarlijk zijn vanaf de bank'

Nagelsmann schetst Mbappé-scenario bij Bayern: 'Kan gevaarlijk zijn vanaf de bank'

07-03-2023 15:06

De kans bestaat dat Sadio Mané in de Bayern München-basis start in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Mocht Julian Nagelsmann beslissen van niet, dan kan hij alsnog invallen.

In de week voordat het WK afgelopen november begon sloeg het noodlot toe voor Mané. De Senegalees raakte geblesseerd en moest het wereldkampioenschap met zijn Senegal laten schieten. Vier maanden later gaat het weer beter met de aanvaller van Bayern, dat hem woensdagavond nog wel eens nodig kan hebben tegen PSG.

"Ik denk niet dat hij gaat starten, maar ik heb er nog geen definitieve beslissing over genomen", begint Nagelsmann op de persconferentie. De Duitse oefenmeester hint wel op speeltijd. "Spelers die van de bank af komen kunnen een momentum in de wedstrijd creëren, afhankelijk van wat nodig is. Hij (Mané, red.) kan ook gevaarlijk zijn vanaf de bank wanneer hij niet start", klinkt het.

Nagelsmann zal de heenwedstrijd tegen PSG ongetwijfeld nog in zijn hoofd hebben. De Fransen kampten met eenzelfde scenario. Kylian Mbappé keerde terug van een blessure, maar was net niet fit genoeg om te starten. De Fransman kwam wel in de ploeg en maakte het de Bayern-defensie erg zuur. Mané viel al wel een aantal keer in in de Bundesliga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!