Nieuws

Nieuwe klap voor FC Groningen: mogelijk wedstrijd zonder publiek door misdragingen

Nieuwe klap voor FC Groningen: mogelijk wedstrijd zonder publiek door misdragingen

07-03-2023 11:53
1

FC Groningen moet mogelijk een wedstrijd spelen zonder publiek gaan spelen. De aanklager betaald voetbal eist die voorwaardelijke straf, omdat de aanhangers van de club in november vuurwerk afstaken tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Dat melden verschillende media dinsdagochtend. De straf treedt echter pas in werking als in de komende twee jaar opnieuw vuurwerk wordt afgestoken in de Euroborg of tijdens uitwedstrijden. De Trots van het Noorden moet dan óf in een leeg stadion aantreden, óf het deel van het publiek dat zich misdroeg, tijdelijk verweren. In een seizoen waarin de club tegen degradatie vecht, komt dat als een nieuwe harde klap.

Groningen moet bovendien een boete van maar liefst 10.000 euro betalen aan de KNVB. In januari kreeg de club daar nog 7500 euro bovenop, toen er op bezoek bij Excelsior vuurwerk werd afgestoken. Dat laatste bedrag moet eveneens pas worden betaald als het in de komende twee jaar weer fout gaat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!