Nieuws

Gemeente geeft groen licht: Spakenburg mag PSV op eigen sportpark ontvangen

Gemeente geeft groen licht: Spakenburg mag PSV op eigen sportpark ontvangen

07-03-2023 11:35

SV Spakenburg heeft van de gemeente Bunschoten groen licht gekregen om in de halve finales van de KNVB beker PSV thuis te mogen ontvangen. Het duel staat gepland op dinsdag 4 april, om 20.00 uur.

Tweededivisionist Spakenburg, dat haar thuiswedstrijden afwerkt op sportpark De Westmaat, plaatste zich onwaarschijnlijk knap voor de laatste vier van het bekertoernooi. In de kwartfinales werd FC Utrecht in De Galgenwaard met maar liefst 1-4 over de knie gelegd. In een eerder stadium wonnen de blauwwitten al van FC Groningen.

Afgelopen zaterdag werd bij de loting duidelijk dat PSV op bezoek komt in de strijd om een finaleplaats, al moest daarvoor nog wel toestemming van de gemeente worden verkregen. Die is er nu, zo meldt onder meer De Telegraaf. De amateurs uit het vissersdorp zijn van plan om de capaciteit tijdelijk uit te breiden met extra tribunes, waardoor er zo'n 8000 toeschouwers welkom zijn.

De andere halve finale gaat tussen Feyenoord en Ajax, in De Kuip. Die zal waarschijnlijk op 5 of 6 april worden gespeeld. De officiële speeldata worden later op de dinsdag bekendgemaakt door de KNVB.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!