Reactie

Schreuder wil niets weten van medelijden na 13-0: 'Gebeurt eens in de zoveel tijd'

Schreuder wil niets weten van medelijden na 13-0: 'Gebeurt eens in de zoveel tijd'

07-03-2023 11:09
1

De historische 13-0 nederlaag die PEC Zwolle afgelopen vrijdag uitdeelde aan FC Den Bosch, laat PEC-trainer Dick Schreuder koud. Hij wil niets weten van medelijden en stelt dat dergelijke uitslagen eens in de zoveel tijd voorkomen. Desondanks heeft de 51-jarige oefenmeester het volste begrip voor het leed dat momenteel bij de Brabanders heerst. Zo werd trainer Jack de Gier drie dagen later ontslagen.

"Ik heb het zoveel mogelijk met rust gelaten. Het is allemaal leuk en aardig, maar het zijn wel maar drie punten, hè. Voor ons is het goed dat we deze wedstrijd gewonnen hebben, omdat we hiervoor twee keer heel goed gespeeld hebben, maar toch verloren", zo vertelt de coach in gesprek met VoetbalPrimeur.

De vernederende uitslag laat hem koud. "Liverpool wint met 7-0 van Manchester United, een topwedstrijd. Telstar gaat er met 7-0 af tegen Heracles Almelo. Dit gebeurt eens in de zoveel tijd, bij ons vliegt ook alles erin."

De 13-0 werd ook in het buitenland opgepakt. Het zegt volgens Schreuder echter niets over het niveau van de Keuken Kampioen Divisie, waar men af en toe vraagtekens bij plaatst. "Dit is juist een van de sterkste competities in jaren. Kijk maar naar de stand, dan zie je dat ook." Hij zag deze wedstrijd als een kans, en heeft dat in de rust ook tegen zijn spelers verteld. "Als je voelt dat je de tegenstander hebt liggen, dan vind ik dat je gewoon door moet gaan, omdat het doelsaldo ook telt", zo vertelt hij. Aanvoerder Bram van Polen verklaarde na afloop daarentegen dat hij zich nogal 'ongemakkelijk' voelde.

PEC wilde een sterke tweede helft spelen, geen tegengoal incasseren en tegelijkertijd ook respect naar de tegenstander tonen. Schreuder stelt dat er een anders een schoppartij ontstaat en de kans op blessures groter wordt. Dat De Gier na de monsterscore als kop-van-jut moest vertrekken bij Den Bosch, hoort er volgens hem bij. "Dat is de voetballerij, ik zal ook wel een keer ontslagen worden. Je wordt vaak niet ontslagen op basis van één wedstrijd. Ik snap dat het moeilijk is en sta ook liever aan mijn kant."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!