Nieuws

'Onvermoeibare Modric gaat 'gewoon' door als international, tot onvrede van Real'

'Onvermoeibare Modric gaat 'gewoon' door als international, tot onvrede van Real'

07-03-2023 10:54 Laatste update: 15:07

Luka Modric zit 'gewoon' in de voorselectie van het Kroatische nationale elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Turkije. De 37-jarige middenvelder vervolgt daarmee zijn interlandcarrière, al is Real Madrid daar ogenschijnlijk niet zo blij mee.

Zo zou de Spaanse grootmacht volgens Diario AS het continue reizen en de mogelijke overbelasting van Modric als reden zien om hem liever niet meer met Kroatië mee te laten gaan. De sterspeler zelf wil zich echter koste wat kost kwalificeren voor het volgende eindtoernooi. Op het WK in Qatar van afgelopen winter bereikte hij als aanvoerder nog de derde plaats. In de halve finales ging de ploeg ten onder tegen de uiteindelijke wereldkampioen; Argentinië.

Na het behalen van de bronzen plak ging Modric destijds kort in over zijn toekomst als international. "Het kan zomaar mijn laatste WK-wedstrijd zijn geweest, maar niets is zeker. Ik ben natuurlijk erg blij met mijn interlandcarrière. We hebben een geweldig team met een veel talent voor de toekomst en we moeten doorgaan. We zullen zien wat er gebeurt. Ik wil in ieder geval doorgaan tot de Nations League", zo sprak hij toen. Teamgenoten Toni Kroos en Karim Benzema besloten wél om te stoppen bij respectievelijk Duitsland en Frankrijk.

Kroatië kwalificeerde zich als groepswinnaar voor de Final Four van de Nations League. Daarin neemt de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic het op 14 juni in De Kuip op tegen het Nederlands elftal. De andere halve finale, tussen Spanje en Italië, wordt een dag later afgewerkt in de Grolsch Veste in Enschede.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!