Nieuws

Sneijder kritisch: 'Hij speelt bij Ajax, dus hij zal moeten kunnen voetballen'

Sneijder kritisch: 'Hij speelt bij Ajax, dus hij zal moeten kunnen voetballen'

07-03-2023 08:36

Ajax-verdediger Calvin Bassey oogste veel lof na zijn optreden tegen NEC van afgelopen zondag, maar Wesley Sneijder is nog niet overtuigd. Volgens de recordinternational moet je ook kunnen voetballen als je voor de Amsterdammers speelt.

Bassey was zondag een aantal keer de rots in de branding voor Ajax, maar Sneijder blijft kritisch op hem. "Ik vind 23 miljoen nog steeds veel te veel", begint Sneijder bij Veronica Offside, doelend op deal die de regerend landskampioen afgelopen zomer met Rangers FC maakte.

"Hij speelt bij Ajax, dus hij zal moeten kunnen voetballen", vervolgt Sneijder, die weet wat er van een Ajax-verdediger wordt gevraagd. "In een andere competitie is hij misschien fantastisch. Maar hij heeft het moeilijk als hij steeds wordt vrijgelaten en hij het spel moet maken van achteruit."

Toch is de voormalig middenvelder niet louter negatief over Bassey. "Verdedigen kan hij wel. Hij moet een middenweg vinden in het wat sneller inleveren van de ballen. Het kennen van je eigen zwaktes is ook een kwaliteit. Als je beseft dat je de bal snel moet inleveren, omdat het anders fout kan gaan", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!