Nieuws

Schreuder voelt mee met ontslagen trainer Den Bosch: 'Vind het heel rot voor hem'

Schreuder voelt mee met ontslagen trainer Den Bosch: 'Vind het heel rot voor hem'

06-03-2023 23:40

De historische overwinning van PEC Zwolle op FC Den Bosch (13-0) zorgde ook voor de nodige slachtoffers. Trainer Jack de Gier werd na de vernedering ontslagen en daar voelt PEC-trainer Dick Schreuder zich niet prettig bij.

Schreuder spreekt met De Telegraaf over de nasleep van het knotsgekke duel in Zwolle. De koploper van de KKD stond na een half uur met 7-0 voor en besloot daarna nog zes keer te scoren. De Gier vloog maandagochtend de laan uit. "Ik vind het heel rot voor hem", meent Schreuder. "Ik ga ook zeker contact proberen te zoeken. Tijdens de wedstrijd ben je er niet mee bezig wat het met een tegenstander doet. Je wil vooral dat je ploeg niet verslapt en door blijft gaan. Maar achteraf realiseer je je wel, dat het heel beroerd voor hen was."

De trainer stelt dat PEC niet bezig was met een vernedering. "Als het zo gemakkelijk gaat, wil je niet dat je ploeg het laat liggen en geconcentreerd blijft. En daarbij kan het doelsaldo belangrijk zijn in de strijd om promotie en het kampioenschap. Ik was vooral blij dat we weer wonnen na twee wedstrijden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!