Brentford blijft maar gaan en zet ook nummer zeven Fulham aan de kant

06-03-2023 23:00

Brentford FC is bezig aan een opmars in de Premier League en wist maandagavond ook af te rekenen met Fulham FC. De promovendus, met Kenny Tete in de gelederen, staat knap zevende in de competitie maar was niet opgewassen tegen The Bees.

Bij Fulham begon Tete in de basis. Brentford begon vol aanvalslust aan het thuisduel en kreeg meteen de eerste kansjes. Na zes minuten spelen was het ook meteen raak. Ethan Pinnock tikte met enig fortuin de bal binnen en de wedstrijd lag meteen open. Fulham, dat slechts twee punten achter Newcastle United staat, liet zich echter niet gekmaken en kwam vlak voor rust nog op gelijke hoogte. Manor Solomon zorgde ervoor dat de ploeg langszij kwam.

In de tweede helft liet topspits Ivan Toney zich bij Brentford zien. De thuisploeg kreeg een strafschop en die schoot de aanvaller feilloos binnen. Toney nam tot dusver tien strafschoppen in de Premier League en benutte ze alle tien. Alleen Yaya Touré (elf uit elf) kent een hoger aantal zonder te missen. De topspits aan de andere kant, Aleksandr Mitrovic, wist maar weinig gevaar te stichten en werd ook amper in stelling gebracht.

Na ruim een uur spelen leek Toney een absolute wereldgoal te maken door van een meter of 50 uit te halen. De bal landde echter op het dak van het doel, tot grote opluchting van Bernd Leno.

In de slotfase werd het duel beslist door Mathias Jensen, die van dichtbij door de benen van doelman Leno schoot. Fulham kreeg na de 3-1 nog enkele grote kansen, maar kon deze niet benutten. In de slotfase kwam Carlos Vinícius, oud-speler van PSV, nog binnen de lijnen bij Fulham. De spits verving Willian en wist in de slotseconde zelfs nog voor de 3-2 te zorgen. Verder kwam Fulham echter niet.

Brentford weet voor de twaalfde (!) keer op rij niet te verliezen in de Premier League en verstevigt de negende plaats. Fulham blijft zevende staan.