Nieuws

Scheidsrechterinstelling vraagt om schorsing Fernandes: 'Kinderen doen dit ook na'

Scheidsrechterinstelling vraagt om schorsing Fernandes: 'Kinderen doen dit ook na'

06-03-2023 22:21

De scheidsrechterinstelling Ref Support vraagt om een schorsing van vijf wedstrijden voor Bruno Fernandes. De Portugees raakte gefrustreerd in het duel tussen Manchester United en Liverpool en tikte een grensrechter op de rug.

Ref Support wil niet dat het gedrag van Fernandes, die het aan de stok kreeg met de grensrechter, wordt genormaliseerd. 'Net zoals een Ronaldo-celebration of een Cruyff-turn zullen kinderen dit gedrag van voetbalsterren ook nadoen. We hebben het hier over een grensrechter van wereldklasse die in de rug wordt geduwd door een speler. Fernandes gedroeg zich als een verwend kind', stelt de groep in een statement. 

De Engelse bond liet eerder op maandag weten dat Fernandes niet zal worden gestraft voor zijn actie. United verloor het duel met 7-0 op Anfield en zal de wonden moeten likken voordat het donderdag in de Europa League tegen Real Betis aftrapt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!